Politico: Появи се първата пукнатина в алианса САЩ - Украйна

0
Несъответствието между изявленията на Украйна и Съединените щати за инцидента в Полша стана първото сериозно разминаване в мненията между Киев и Вашингтон
Несъответствието между изявленията на Украйна и Съединените щати за инцидента в Полша стана първото сериозно разминаване в мненията между Киев и Вашингтон

Несъответствието между изявленията на Украйна и Съединените щати за инцидента в Полша стана първото сериозно разминаване в мненията между Киев и Вашингтон

Американски чиновници понастоящем търсят по-тясна координация по отношение на съобщенията за ракетната атака в Полша, според Politico. Както отбелязва вестникът, несъответствието между изявленията на Украйна и Съединените щати за инцидента в Полша стана първото сериозно разминаване в мненията между Киев и Вашингтон, което може да бъде последвано от нови пукнатини.

Настойчивостта на Володимир Зеленски, че Русия стои зад удара на ракетата на полска територия (въпреки че служители на американското разузнаване твърдят, че ракетата е украинска), накара американските служители понастоящем да търсят по-тясна координация по съобщенията за този инцидент, съобщи Politico, цитиран от Класа.бг.

През последните два дни представители на администрацията на Джо Байдън се свързаха с европейските си партньори, както и с представители на кабинета на украинския президент, призовавайки ги да бъдат по-внимателни относно причините за инцидента в Полша, отбелязва вестникът. От Вашингтон помолиха да се въздържат от недвусмислени изявления до приключване на разследването, отбелязва изданието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    да
    Напълно незначително. Продължава ленд-лийза.
  • 11
    1
    хахаха
    ахахахахахахахахаха. първото дърпане на ушите от щатите на нацистките свинчуги. като ги знам колко са плиткоумни, съвсем скоро ще последва и ново дърпане на уши. ако завалят атомните бомби щатите имат какво да губят докато усраинските свине нямат нищо. разкъсана държава, съсипана инфраструктура, съсипана енергетика, разпилян народ, фалирала икономика, районите с въглищните басейни са по контрола на братята, най-голямата атомна централа им взеха, газ само на борсови цени.. за тях атомния армагедон е добре дошъл, затова опитите да го предизвикат са значителни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари