Полетите в света могат да поскъпнат с 50%

0
Цените на полетите биха могли да се повишат с поне 50 процента, предупреждава Международната асоциация за въздушен транспорт
Цените на полетите биха могли да се повишат с поне 50 процента, предупреждава Международната асоциация за въздушен транспорт

С възобновяването на пълноценното въздушно пътуване по света цените на полетите биха могли да се повишат с поне 50 процента, предупреждава Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA).

В съответствие с настоящите предложения относно социалното разстояние на превозвачите, те могат да бъдат принудени да оставят част от седалките в кабината на самолета празна, което значително ще повлияе на рентабилността.

Някои авиокомпании, включително Delta и EasyJet, вече обявиха, че за известно време ще освободят средната си седалка в редицата, за да осигурят безопасно разстояние между пътниците. Дизайнерите на самолети също обмислят да инсталират пластмасови екрани между седалките, съобщава NBC News.

Менютата на хартия и списанията по време на полет също остават в миналото. Дори ястията по време на полета ще изглеждат много различно, казват експертите. American Airlines заяви, че няма да предоставя на пътниците алкохол или храна по време на вътрешни полети, само по международни маршрути. Юнайтед ще предлага предварително пакетирани и запечатани напитки на клиентите, докато Delta насърчава пътниците да носят продуктите си, за да "намалят физическия контакт между клиентите и служителите."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари