Автобусните превозвачи не планират поскъпване на билетите

1
Превозвачите обаче смятат за недостатъчни парите, предвидени в бюджета за подпомагане на сектора
Превозвачите обаче смятат за недостатъчни парите, предвидени в бюджета за подпомагане на сектора Снимка: БГНЕС

Превозвачите обаче смятат за недостатъчни парите, предвидени в бюджета за подпомагане на сектора

Автобусните превозвачи не планират поскъпване на билетите за пътници заради договорите си с общините. Те обаче смятат за недостатъчни 99-те милиона, предвидени в бюджета за подпомагане на сектора.

В договорите с превозвачите са отразени повишените такси на Централната автогара в София, увеличението е спрямо инфлацията, каза изпълнителният директор на автогарата Иван Мирославов, цитиран от БНР.

"В момента с увеличението ще плащат 29,54 лв. като това е цената за голям автобус, а за микробусите – до 22-25 места, цената ще бъде вече 21,33 лв. Това е такса автогарово обслужване – когато застане автобусът на сектора и трябва да замине към някакво направление. Ако няма инфлация, няма да увеличаваме. Ако има 1% с един. Това е съвсем нормална практика, във всички търговски взаимоотношения се прилага", заяви изпълнителният директор на Централната автогара в София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари