Подлостта не познава граници преди избори

1
Но ще познае гнева на интелигентната част от избирателите!
Но ще познае гнева на интелигентната част от избирателите! Снимка: Георги Кожухаров / Дневник

Станахме свидетели на нещо отвратително. Подлостта и низостта на една политически обвързана медия паднаха по-ниско и от дъното. Беше направен опит да се унижи един от кандидатите за кмет на София по-най долен и мерзък начин от политически обвързана "медия" (медия е силна дума за тази помийна яма).

Унижението обаче остана най-вече за авторите, публикували интимни снимки на близък до кандидата човек, пише Вихър Бойчев за информационния сайт „ДНЕС“.

Водещи информационни сайтове скочиха срещу долнопробния акт, излизайки с адекватна позиция. Същото сториха и водещи политици, сред които и основни опоненти на въпросния кандидат. Сред тях беше и Мая Манолова, която заклейми позорната публикация и напомни, че самата тя е ставала жертва на такива нападки на лично ниво. Не искам да коментирам ответната позиция на собственика на сайта "ПИК", който има претенциите чак за информационна агенция. Бих му казал само: "Недялко, това не е журналистика, приятелю, това е пърдене със силна и гнусна миризма! Ти не си редактор, а си идиот, както и авторите в сайта ти!"

Сред всички, който побързаха да излязат с възмутителна позиция, беше и премиерът Борисов. Не един и двама си спомниха обаче за едни снимки на Борисов със със собственика на "ПИК". А очевидно е и от редица други публикации, че "ПИК" обслужва властта. Бойко в качеството си на премиер може да плюе сайта за действието, но се възползва от долните му услуги, когато му притрябват. Така не се прави политика! Да се изказваш угодно за хората, но да действаш подмолно, когато мислиш, че няма да те забележат. Не се правят избори така, не се прави предизборна кампания. Има граници на човечността, които не бива да се прекрачват, дори и да става дума за политическа битка. Нито една битка не е толкова важна, колкото битката за добротата и човечността. Хората имат право на лично пространство, на грешки, когато става въпрос за леглото му, за това какво прави отвъд стените на дома си. Да се възползваш от евтини компромати, да сипеш обиди и грозни епитети, не те прави велик журналист, стигнал до сензационни разкрития, нито до велик политик, развяващ гащите на опонента си. Прави те долен и подъл, самозабравил се човек, който заслужава само презрение.

Същият идиотски сайт, давейки се в повръщано, неведнъж е сипел обиди и по адрес на Манолова. Само че ние не сме слепи. Виждаме отговорността, изпълнените обещания и добрите дела, така както виждаме и вашите долни и недостойни евтини и жалки актове да плювате и сипете жлъч по хората, от които се страхувате. Интелигентните и достойните. Няма как да ни заблудите. Нито сега, нито занапред!

Подлостта явно не признава граници пред избори, но ще познае гнева на интелигентната част от избирателите!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари