Побоят над ученика от СУ "Васил Левски" е траял броени минути

1

Побоят над единадесетокласника от СУ "Васил Левски" в Русе е траял буквално броени минути, заявиха от училищното ръководство пред Dunavmost.

Всичко се е случило много бързо, съучениците на пострадалия са реагирали светкавично и веднага са потърсили помощ. Благодарение на действията им не се е стигнало до по-тежки последствия. Полицията е пристигнала за 10 минути. Училищният психолог и медицинското лице са оказали първа помощ на момчето, докато пристигне линейка.

Ученикът умишлено е издърпан от нападателите в зона, която е извън обсега на камерите, а именно зад физкултурния салон, точно до оградата на школото. На гърба на училището, откъм "Кауфланд" има камера, но тя не обхваща мястото на инцидента.

След случая, от ръководството ще настояват за затваряне на два от входовете на училището, подсилване на оградата и засилено полицейско присъствие в района. Директорът Галин Ганчев се бори от години за решения в тази посока, но досега реакция от отговорните институции няма.

Учителската гилдия апелира за по-голяма отговорност от страна на родителите и осъзнаване на значението на домашното възпитание.

В училище с децата се работи от 1-ви до 12-ти клас превантивно, разказва психологът Галина Ганчева. Канят се външни лектори във връзка с масовата агресия в обществото. Учениците се обучават как да се борят с трафик на хора, участват в клубове по интереси, водят се дискусии в часа на класа, държи се връзка между родители и преподаватели. Ролята на семейната среда обаче е от съществено значение и в тази посока трябва да работят родителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари