По 9 години затвор получиха похитители на мъж от Русе

4
7 години за помагача
7 години за помагача Снимка: Dunavmost

7 години за помагача 

Състав на Окръжен съд – Русе призна за виновни А. Я., И. Й. и П. П. и им наложи наказания по девет години лишаване от свобода при строг режим за първите двама и седем години – за третия, за това, че на 30.01.2020 г. А. Я и И. Й., подпомогнати от П. П. отвлекли две лица.

Тъй като И. Й. и П. П. са извършили деянието в изпитателния срок на друга присъда (за разпространение на наркотици), е постановено да изтърпят отделно и наказанията от по една година и осем месеца лишаване от свобода също при първоначален строг режим.

И на тримата подсъдими е зачетено предварителното задържане, както и времето, през което са били с мярка за неотклонение „домашен арест“.

Осъдени са и да заплатят солидарно на единия от пострадалите обезщетение за неимуществени вреди в размер на 15 000 лв., както и разноските по делото.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок.

Съгласно чл. 16 от НПК подсъдимият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Припомняме ви, че операцията за задържане на извършителите на тежкото криминално престъпление, бе проведена на 1 и 2 февруари 2020 г. от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализирано тактическо звено за бързи действия при Областната дирекция на МВР в Русе. Действията са реализирани под ръководството на Окръжна прокуратура град Русе, след получен сигнал за извършено отвличане и нанасяне на телесна повреда.

Установено е, че на 31 януари със заплахи и употреба на сила тримата са извели от работното му място 35-годишен мъж от Русе. Те са го качили в лек автомобил и са принудили приятел на отвлечения да ги откара до посочено от тях място. Там мъжът е бил изведен от колата и му е нанесен побой, а нападателите са избягали, оставяйки го в безпомощно състояние. По-късно той е настанен за лечение в болницата с фрактури на лицето.

В хода на предприетите незабавни действия криминалистите са установили тримата нападатели – мъже на 25 години. Единият е задържан на домашния си адрес, а другите двама - при опит да преминат държавната граница през граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“. Справка в полицейските регистри показала, че двама от задържаните са осъждани за хулиганство и държане на наркотични вещества.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари