Плевнелиев с шокиращо изказване срещу Русия

0
Плевнелиев с шокиращо изказване срещу Русия

Президентът Плевнелиев се изказа остро срещу Русия, което вероятно ще влоши българо-руските отношения.

Изказването му провокира лавина от недоволство в интернет пространството.

Това, което наблюдаваме е една агресивна и националистическа Русия, която очевидно не спира с подкрепата си и с провокациите срещу териториалната цялост на една европейска държава каквато е Украйна, отговори в Пловдив президентът Росен Плевнелиев на въпрос ще подкрепи ли България нов кръг санкции срещу Русия заради сваления преди дни самолет и многото невинни жертви, предаде "Блиц".

Аз не бих нарекъл хората в Донбас и Донецк опълченци, това са сепаратисти и хора, които използват за съжаление, дори и бих казал терористични методи срещу едно мирно население. За това трябва да си даваме сметка, че Европа днес има нужда от силен глас ,от ясна позиция. Европа трябва да може с решителност и единство да спре ескалацията на конфликта в Украйна, каза още държавният глава.

Плевнелиев не даде никаква конкретика на въпроси за служебното правителство, което предстои той да назначи, след като управляващите подадат оставка. Той беше в града под тепетата, за да открие реконструираната и обновена част на Античния стадион на Филипопол.

Източник: Petel.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари