Плевнелиев: Държавният глава плюе от три години правителството

1
Преди войната му не беше обявена официално, но вече е. Според мен това е лична война
Преди войната му не беше обявена официално, но вече е. Според мен това е лична война Видео: БНТ

„Морално e един държавен глава да свали доверието си от кабинета, но е важно да не се блокира работата на институциите и той да не води война, заради собствената си битка“ 

Това заяви в сутрешния блок на БНТ президентът на Република България в периода 2012-2017 Росен Плевнелиев.

На въпросът върви ли се към оставката на кабинета, Плевнелиев отговори: „Доста далеч сме от случващото се през 2013 година“.

Припомняме ви, че през 2013 година Плевнелиев като президент на България за първи път в демократичната история на страната ни сне доверието от правителството на Пламен Орешарски след като Делян Пеевски бе назначен за шеф на ДАНС

„Тогава аз излязох с обръщение след свикан КСНС. Кризата тогава беше доста дълбока и въпросът беше свързан с членството ни в ЕС и със сигурността на държавата“, припомни той.

„Сега вече не е така. Виждате колко вота на недоверие минаха и правителството успява независимо от своите негативи“, заяви Плевнелиев.

„Държавният глава плюе от три години правителството. Преди войната му не беше обявена официално, но вече е. Според мен това е лична война“, смята държавният глава.

„Той като военен, смята, че битката е най-правилното нещо, но тя е в неподходящ момент“, обясни той и поясни, че не е редно сега да се натиска спусъка, когато България върви по толкова важен път – да влезе в сърцето на Европа–в чакалнята на Еврозоната.

Росен Плевнелиев изрази мнение, че Румен Радев обслужва чужд геополитически интерес, но напомни, че единственият начин да се отървем от бедността, е да влезем в богата Европа.

Иначе Плевнелиев разкри, че е съгласен с някои от тезите на Румен Радев, но пак обясни, че наистина не трябва да се блокира държавата.

Росен Плевнелиев призова ВСС да провери действал ли е според закона Иван Гешев във връзка със СРС-тата, в които е записан Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари