Пламен Ченджиев е новият шеф на съда в Русе

1
Пламен Ченджиев бе избран от Висшия съдебен съвет
Пламен Ченджиев бе избран от Висшия съдебен съвет

Пламен Ченджиев е новият шеф на районния съд в Русе. Той бе избран от Висшия съдебен съвет. Конкуренти му бяха колеги от съда - Велизар Бойчев и Елена Балджиева.

52-годишният Ченджиев нашумя през миналата година. На първа инстанция той оправда адвоката Венцислав Точков за клевета заради пледоария по имотен спор. На втора инстанция обаче той бе осъден. Главният прокурор Сотир Цацаров поиска възобновяване на делото и оправдаване на адвоката, но Върховния касационен съд още не е се произнесъл.

ВСС не успя да гласува екипа на шефа на ключовия Софийски градски съд Калоян Топалов. Той е предложил за свои заместници Евелина Папазян /ръководител на наказателното отделение/, Даниела Борисова и Димитрина Ангелова /ще подписват разрешителните за бръмбари/ и Десислава Попколева /началник на гражданското отделение/. Постът

Причината за забавянето е, че ревизорите на Темида не са изпратили на ВСС доклад за проверка, а заради липсата му съветът не може да приеме атестацията на Евелина Папазян. Висшите магистрати специално ще поискат доклада от инспекторите, за да може на заседанието си през следващата седица да гласуват зам.-началниците на Софийския градски съд.

Ако те бъдат назначени, щатът ще е попълнен и бъдещият шеф на търговското отделение няма да е зам.-шеф на съда. Постовете са вакантни след като и четиримата заместници на подалия оставка предишен ръководител на съда Владимира Янева подадоха оставки. Именно за да не остане съдът без ръководство цяло лято, съдия № Лозан Панов постави въпроса за екипа на Топалов и настоя гласуването да стане преди лятната ваканция на съвета.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари