Осъдиха жена, вилняла в книжарница в квартал "Чародейка"

5
Жената следва да заплати и всички разноски по делото
Жената следва да заплати и всички разноски по делото

Жената следва да заплати и всички разноски по делото

Наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, чието изтърпяване е отложено за изпитателен срок от 3 години, както и „Обществено порицание“, което да се изпълни чрез прочитане на съдебния акт по радио Русе, наложи състав на Районния съд в Русе, съобщават от институцията.

На 30.09.2022 г. в Русе безработната по това време В. И. извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - на публично място - в книжарница, находяща се в комплекс „Чародейка“ в гр. Русе, крещейки псувала, обиждала и отправяла закани към М. И. от гр. Русе, размахвала метална пръчка и счупила 2 бр. витринни стъкла (с размери 60 см. на 30 см. на 0,5 см.), собственост на „М“ ЕООД. Причинените с престъплението по чл.216, ал.1 от НК имуществени вреди са възстановени.

Разноските по делото се възлагат на В. И., която следва да заплати по сметка на ОД на МВР - Русе сумата от 283,23 лева. В. И. се задължава да заплати на частния обвинител и граждански ищец М. И. сумата от 1000 лв. представляваща адвокатско възнаграждение, както и се задължава да заплати на ощетеното юридическо лице и граждански ищец „М“ ЕООД представлявано от Д. Г. И. сумата от 600 лв., представляваща адвокатско възнаграждение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Гост
    И обществено полезен труд за тази гнида чакаща на помощи от държавата
  • 2
    2
    Александър
    Най едрия хищник в България? Ми Прасчо от парламента!
  • 3
    1
    Александър
    На половината от младите им бръмчат мухи в главите, тъй че не се учудвам
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари