Пике показа среден пръст по време на химна на Испания

0
Футболистът на "Барселона" Жерар Пике отново си има неприятности
Футболистът на "Барселона" Жерар Пике отново си има неприятности

Футболистът на "Барселона" Жерар Пике отново си има неприятности заради съпричастността си към каузата за независима Каталуния.

Той бе обвинен в интернет, че е показал среден пръст, докато звучеше химнът на кралство Испания преди мача с Хърватия на европейското първенство.

Действащите европейски шампиони паднаха 1:2, след като поведоха още в 7-ата минута, с което се вкараха в трудната половина на схемата - предстои им 1/8-финал с Италия, после евентуално четвъртфинал срещу Германия, а на полуфинала ги дебне домакинът Франция, пише 24 часа.

На кадрите от телевизионното предаване, което вървеше директно навсякъде, включително и в Испания, ясно се вижда как, макар и бавно, Пике си свива показалеца и безименния пръст с изпънат среден, за да се получи характерният жест, изразяващ много неща, но най-вече цинично неуважение.

Пике не за първи път си навлича омразата на привържениците на единна Испания. Той е толкова мразен, че когато вкара победния гол срещу Чехия в 87-ата минута на първия мач на европейското, един от испанските журналисти демонстративно остана седнал и не се зарадва на гола. 

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари