Пианистът Николай Димитров се срещна с кмета и с областния управител на Русе

1

С пожелания за пълни зали и нестихващи аплодисменти областният управител на Русе Борислав Българинов посрещна 19-годишния пианист Николай Димитров, който преди няколко дни бе удостоен с престижната награда „Талант на десетилетието“

Тя му бе връчена на тържествена церемония-спектакъл „Нощ на звездите“, която се проведе в Античния театър в Пловдив, в присъствието на президента Румен Радев и съпругата му.

Припомняме, че отличията се връчиха от фондация „Енчо Керязов“ по случай 10-ата ѝ годишнина, като тази година за наградите се състезаваха множество млади български таланти в образованието, изкуството и спорта, номинирани през годините от фондацията. Особеното в тазгодишните награди бе, че се оценяваха постиженията на всички деца и младежи през изминалите 10 години, за да се проследи развитието им и да се отличат наистина най-добрите.

Борислав Българинов връчи и грамота на талантливия млад мъж за съществен принос в културния облик на Русе и региона.

„Поздравявам Ви за постигнатите впечатляващи успехи! Бъдете здрав, все така амбициозен и устремен към покоряването на нови върхове! Постигайте целите си и споделяйте творчеството си с все повече хора, окрилен от сърцатост и вдъхновение!

Сигурен съм, че и занапред ще будите чувство на гордост в нас – русенци! Нека звездата Ви сияе все по-ярко на небосклона на талантите!“, допълни още Борислав Българинов.

Николай Димитров е възпитаник на Националното училище по изкуствата и сега учи в консерватория „Принц Клаус“ в Грьонинген, Нидерландия.

От своя страна той счита, че най-важното е преди всичко да бъдем достойни хора и да сме човечни помежду си. „Щастлив съм, че постиженията ми през последните 10 години са счетени за сериозни, достойни и значими, и най-вече, че са оценени и забелязани. Благодаря на всички, които ме подкрепят по пътя ми!“, каза още той. Николай продължава да твори и в най-скоро време подготвя нови свои изяви. Съвсем скоро той представи и cвeтoвнa пpeмиepa нa нaй-нoвaтa cи твopбa ĸaтo ĸoмпoзитop – „Меntіѕ Ludоѕ“ зa пиaнo ĸвинтeт /двe цигyлĸи, виoлa, виoлoнчeлo и пиaнo/. Зaглaвиeтo нa пpoизвeдeниeтo в пpeвoд oт лaтинcĸи oзнaчaвa „Игpи нa yмa“.

Младият пианист е категоричен, че без музика животът би бил сив, скучен, много по-депресивен, безсмислен, лишен от духовни ценности. „Замислете се какво би било филм без музика, танц без музика, къща без музика, купон без музика, пътуване без музика. Животът е музика и музиката е живот.“, споделя още той.

Кметът на Община Русе Пенчо Милков  също се срещна с младия русенски пианист, за да го поздрави лично за спечелената в края на месец юли наградаТалант на десетилетието“ в област „Изкуство“, давана от фондация „Енчо Керязов“.

 „Идва момент, в който трябва да предадеш на околните всичко, което си постигнал и научил. Надявам се един ден да започнеш да преподаваш на младите пианисти след теб“, пожела на младия русенец кметът. Градоначалникът сподели, че следи с интерес израстването на Николай и, че публиката в града е зажадняла за изяви на местни музикални таланти, които да събуждат връзката на русенци с родното им място. Младото момче от своя страна обеща, че ще помисли за солов концерт в периода на коледните празници.

  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари