Пешеходци в Русе си поиграха със смъртта

0
Днес светофарите на едно от най-натоварените кръстовища в града не работеха
Днес светофарите на едно от най-натоварените кръстовища в града не работеха Видео: КИС 13

Профилактика на тока остави днес без светофари натовареното кръстовище на улиците "Рила", "Панайот Хитов" и "Борисова" в Русе.

По закон когато уредбата не работи, шофьорите се съобразяват със знаците, които указват, кой е пътят с предимство. Това не затрудни особено водачите, които успяваха да се изчакват, макар на моменти да се образува опашка по улица "Рила", тъй като там има знак стоп, а той задължава шофьорите да изчакат всички останали.

Проблем обаче отново се оказа пресичането за пешеходците, на които често се налагаше да стоят с минути на светофарите, тъй като шофьорите масово не им даваха път да минат. 

Без значение каква е пешеходната пътека, дали е тип зебра или прекъсната, пешеходците се ползват с предимство при преминаване през кръстовището когато светофарната уредба не работи, както е в случая. Според хората, за да не се стига до критични ситуации, би било добре кръстовището да се регулира от полицай, въпреки че по закон не е задължително.

От Пътна полиция неведнъж са изтъквали като причина да не поставят регулировчик на възлови кръстовища когато светофарите не работят, това че нямат достатъчен кадрови ресурс.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари