Боядисват в жълто стълбовете на светофарите в Русе

3
Боядисват в жълто стълбовете на светофарите в Русе

Една от избраните за боядисване светофарни уредби е на кръстовището с улица “Котовск“, където само преди дни стана тежък пътен инцидент

Община Русе боядисва тестово стълбовете, на които са монтирани светофарните уредби. Все още сигнализацията не е довършена, но вече привлича вниманието на минаващите по булевард „Липник“. Едно от местата е на кръстовището с улица “Котовск“, където само преди дни стана тежък пътен инцидент, предаде Русе Медиа.

От общинска администрация обясниха, че това е практика в големите градове. Стана ясно, че освен боядисването в жълто, след цялостното завършване ще има и залепена 3D лента. Подобни модернизации има в Бургас, Кърджали и Пазарджик, като в Бургас например използваната боя има ефекта да препятства лепенето на обяви и некролози.

Безспорно е, че жълтият цвят привлича вниманието на шофьорите отдалеч към приближаването на кръстовището и насочва вниманието им към активния сигнал на светофарната секция. Особено полезно е в случаите, когато поради профилактика на тока светофарите са изключени. Към момента не е ясно дали този експеримент ще се приложи за целия град или ще обхване само най-натоварените и възлови кръстовища в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    8
    сс
    Нормално то само луди останаха в този град да се радват те поне!!!
  • 7
    7
    някой
    Сменете старите лампи с нови лед лампи щото не се вижда през деня кой цвят свети особено ако е слънчево
  • 3
    6
    Вал
    Защото в Русе няма нормални а само луди
  • 4
    5
    Бу ха ха ха
    Сигурно, за да са по видими и тези с БМВ-тата да не ги пропуснат да се увият около тях като змия.
  • 9
    4
    Шофьор
    Кой ги дава тези идеи ? Някога шофирал ли е да види потъналите в прах светофари ( от любимите ни ремонти) ? При слънчево време изобщо не се вижда кой цвят свети . Първо ги почистете , поправете броячите ,че сега не е ясно колко секунди остават до зелено или червено и ги пеместете така ,че да се виждат от далече ,не забити в дърветата. Инцидента който се цитира стана в тъмната част на деня и едва ли цвета на стълба би го предотвратил . Пивдигнете пешеходните пътеки на големите кръстовища . Мислете бе хора , ако не можете - крадете от тези които са го измислили .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари