Пенсионерите ще обеднеят, махат добавките от средата на годината

2
Индексация с 6,1% от 1 юли, която е значително по-малка от инфлацията
Индексация с 6,1% от 1 юли, която е значително по-малка от инфлацията

Индексация с 6,1% от 1 юли

Пенсионерите ще обеднеят през настоящата година, ако бъде реализирана Конвергентната програма на България, която беше приета от Министерски съвет преди няколко дни, отбелязва вестник "Труд"

В документа е записано, че плановете на Министерството на финансите са от 1 юли пенсиите да бъдат индексирани с 6,1%, което е значително по-малко от инфлацията. Наред с това е планирано отпадане на добавките към пенсиите. В резултат по-голяма част от пенсионерите ще взимат по-малко пари през втората половина на годината, въпреки високата инфлация.

Работна група с участието на представители на НОИ и министерствата на финансите и на социалната политика разработват различни варианти за по-голямо повишение на пенсиите от 1 юли. Засега обаче тези варианти не са официално представени. Ако увеличението на пенсиите е по-голямо, така че само да покрие отпадането на добавките от 1 юли, инфлацията отново ще изяде индексирането на пенсиите и в края на годината реално пенсионерите ще бъдат по-бедни, отколкото сега.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Баба ви Вуна
    Просто Киро и Кокорко крадат от Пенсионния фонд, след като "плановете на Министерството на финансите са от 1 юли пенсиите да бъдат индексирани с 6,1%, което е значително по-малко от инфлацията. Наред с това е планирано отпадане на добавките към пенсиите. В резултат по-голяма част от пенсионерите ще взимат по-малко пари ... и в края на годината реално пенсионерите ще бъдат по-бедни, отколкото сега!"
  • 8
    1
    Бъркат в джоба на Пенсионера!
    Значи, че я втасахме, бабе - щом "бъде реализирана Конвергентната програма на България, която беше приета от Министерски съвет преди няколко дни", сиреч ПЕНСИОНЕРИТЕ ще трябва да платим на Украйна пушките, пищовите и джепането!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари