Започва изплащането на великденските добавки за пенсионерите

0
Те ще получат по 70 лева
Те ще получат по 70 лева Снимка: iStock

Те ще получат по 70 лева

От 15 април (петък) всички пенсионери, които получават пенсиите си през пощенските станции, ще могат да получат от тях еднократната допълнителна сума от 70 лв. по повод великденските празници, съобщиха от пресцентъра на Националния осигурителен институт (НОИ).

Изплащането на добавката ще става с отделен пенсионен запис и ще продължи до края на април. В случай че пенсионерът не успее да изтегли сумата в рамките на настоящия месец, тя ще му бъде изплатена по обичайния график на пенсионните плащания от 9 май 2022 година.

Пенсионерите, които получават пенсиите си чрез банка или друг доставчик на платежни услуги, ще получат добавката под формата на допълнителен превод, като платежните им сметки ще бъдат заверени на 15 април. Право на допълнителната сума имат всички пенсионери без значение размера на получаваната от тях пенсия и добавките към нея.

Тази сума не зависи от размера на получаваната пенсия и ще достигне до над 2 милиона пенсионери. За тази подкрепа Министерският съвет прие постановление, с което одобри допълнителен трансфер в размер на 142 888 760 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г.

Редовното изплащане на пенсиите и добавките към тях за април т.г. се извършва в периода между 7 април (четвъртък) и 20 април (сряда).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Истината
    Нали обещаваха нов вид изчисляване на пенсиите? А сега, пак старата песен - 6 % от 1 юли. Това е гавра с нашите възрастни роднини. 70 великденски лева за тях, а за бежанците - 40 лева на ден!!!!!! От сърце пиша - оставка на тези, които ни лъжат! / не са първите лъжльовци/
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари