Пенчо Милков присъства на тържествена вечеря Ифтар

0

По покана на районния мюфтия на Русе Юджел Хайредин кметът Пенчо Милков присъства на традиционната вечеря ифтар в чест на мюсюлманския празник Рамазан

"Ифтар е израз на желанието ни да бъдем добри и щедри към ближния. Тази традиция е особено важна в смутни времена като сегашните. Напомня да бъдем смирени и да дадем нещо от себе си“, поздрави присъстващите кметът.

Специален гост на вечерята бе и консулът на Турция в Бургас Сенем Гюзел.

Ифтар е вечерното хранене при мюсюлманите, с което те завършват дневния си пост в свещения за тях месец Рамазан. То се случва винаги по залез и традицията е семейната общност да се събира и да споделя храната си с тези, които имат по-малко късмет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Пазете ханъмите
    да стоят на не по-малко от 3 метра от Пената
  • 9
    1
    русенец
    Този некадърник му дай да опложда подчинени и да се мятка по сбирки с микрофона! Да идват по-бързо изборите, че да го изритаме!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари