Пенчо Милков: Коалиция с досега управлявалата партия ГЕРБ в общинския съвет е невъзможна

7
Намерих подкрепа за много от идеите които имам, сподели новият кмет
Намерих подкрепа за много от идеите които имам, сподели новият кмет Видео: Русе Медиа

Новоизбраният кмет на Русе Пенчо Милков официално встъпи в длъжност.

Бившият вече депутат от „БСП за България“ бе избран на втори тур с подкрепа от над 30 000 гласа и преднина от 30 процента пред опонента си. На тържествена сесия на Общинския съвет днес той положи клетва и получи ключа на града заедно с кметската огърлица от предшественика си Пламен Стоилов. Стоилов му подари и икона на Свети Георги, която да го закриля и вдъхновява в работата за Русе, информира Русе Медиа.

В първото си слово като кмет на Русе Пенчо Милков призова общинските съветници от различните политически сили да се обединят за доброто на града. Той видя символика в това, че новият Общински съвет се заклева именно в Деня на Св.Мина, покровителя на семейството, защото Русе е общият дом, за който трябва да се грижат избраниците на народа.

Ще ви предложа в следващите четири години да ръководим от 4 принципа . Това са принципите на единение, компетентност, прозрачност и почтеност. И не за всяка от четирите години по един от принципите, а всички принципи заедно да изповядваме през тези 4 години. От моя страна имате протегната ръка. Предлагам ви да бъдем съмишленици, защото всички ние обичаме Русе“, заяви Милков.

Екипът му ще бъде готов до седмица и ще бъде изцяло експертен, а не политически. В него ще има четирима зам.-кметове вместо досегашните петима. Пенчо Милков обяви, че се е срещнал с всички представители на политическите сили и смята, че е намерил подкрепа за много от идеите, които има. „Мисля, че мнозинството ще бъде много широко. Работа, коалиция с досега управлявалата партия е невъзможна. С всички останали имаме възможности за работа по конкретни въпроси“, смята кметът.

Той е имал и разговор на четири очи с досегашния кмет Пламен Стоилов, за да получи от него съвети. Запознал се е с текущите въпроси, които са приоритет, и предстои да ги обсъди с действащите директори на дирекции и началници на отдели в общината. Колкото до съвета да си пази гърба, Пенчо Милков смята, че няма как да работиш обществена работа, без да имаш доверие в хората, с които си заедно.

Пенчо Милков има визия как да изглежда Русе в края на мандата му. „След 4 години си представям големите инфраструктурни проекти да бъдат затворени, представям си въпроса с въздуха да бъде драстично разрешен, а именно да са дефинирани основните замърсители и да сме направили силни крачки в тази насока, представям си общината публична, всеки един гражданин да може да разбира какво работи общинският съвет, докъде му е стигнала преписката дори само от телефона, представям си много умни устройства по улиците и много по-сигурен и достъпен град“, обясни новият кмет на Русе.

В първото си заседание новият Общински съвет избра и своя председател. Бяха издигнати две кандидатури – на юриста Иво Пазарджиев от ВМРО и на бившия зам.-кмет Наталия Кръстева от ГЕРБ. Пазарджиев получи подкрепа от 28 гласа срещу 16 за Наталия Кръстева и 7 недействителни.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари