Пенчо Милков: Искам кадрите на Русенския университет да остават в града ни

0

„Искаме да бъдем достъпни като администрация и ще оказваме пълно съдействие на Русенския университет“.

Това заяви кметът на Русе Пенчо Милков на среща с ръководството на висшето учебно заведение, на която присъстваха и заместник-кметовете на общината.

Като възпитаник на РУ „Ангел Кънчев“ винаги съм изтъквал и отстоявал неговите възможности. Респектират ме преподавателите му, както и тяхното отношение към образователния процес“, каза още кметът.

Той подчерта, че специалистите са основният актив на университета, на който може да се разчита и при обсъждането на общественозначими теми и решаването на конкретни проблеми, като например участието на преподаватели във Временната комисия за чистотата на въздуха в Русе.

Като кмет на общината и като русенец искам да работим ръка за ръка, така че всички кадри на университета да остават в русенския бизнес, да подпомагат с идеи развитието на града и да работят за него“, допълни Пенчо Милков. Ректорът проф. Христо Белоев направи презентация на русенската Алма Матер като един от символите не само на общината, но и на целия регион, който трябва да бъде широко популяризиран сред гостите и партньорите на общината. Проф. Белоев изяви готовност за включването на Oбщина Русе в ключови проекти на университета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари