Пенчо Милков: Чувствам се силен с такива добри майстори в община Русе!

1

Община Русе ремонтира детски градини със собствени строителни екипи и средства, съобщиха от градската управа.

Кметът на Русе Пенчо Милков и заместникът му по хуманитарни дейности Енчо Енчев са посетили детска градина “Незабравка”.

Ремонтът на санитарните помещения в детското заведение вече е завършен качествено и в срок.

"Истинската сила на кмета да се грижи за съгражданите си идва с възможността с работници и техника на общинските предприятия ВЕДНАГА да вземат меркиВчера сутринта бях в три детски градини - две в Русе и една в Мартен. Отидох, за да проверя текущите ремонти, които правят нашите работници и да ги окуража. Общината вече прави ремонти със собствени средства и с общински строителни екипи. Ремонтът на санитарни помещения вече е завършен качествено и в срок", сподели кметът на Община Русе - Пенчо Милков.

"С решение на Общински съвет Русе са отпуснати 150 хиляди лева за извършване на ремонтни дейности в детските градини на територията на общината", напомни г-н Милков.

"За да бъдат справедливо разпределени средствата, след представените искания от директорите на градините, е сформирана комисия, която заедно с представители на синдикалните организации на детските градини и служители от строителното направление в Община Русе изготвят строително-стойностни сметки и предлагат конкретни приоритетни ремонти. Няма значение, в кое населено място са, нямат значение партии и други въпроси, освен интересите на децата ни.

Така към настоящия момент са отремонтирани санитарните помещения в детска градина “Незабравка”. Предстоят ремонтни дейности на отоплителни инсталации, дограма и дворни пространства в “Звездица”, “Роза”, “Снежанка”, “Детелина”, “Чучулига”, “Пролет” и Средна кула. Ще се включват и други", допълни кметът.

"Чувствам се силен с такива добри майстори в община Русе, които дават всичко от себе си и качествено и бързо подобряват средата", призна градоначалникът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари