Първи подробности за обърнатите цистерни с гориво между Ветово и Сеново

0
Има разлив на гориво, но той е незначителен и няма опасност за населението
Има разлив на гориво, но той е незначителен и няма опасност за населението Видео: bTV

Цистерните не са пробити. Има разлив на гориво, но той е незначителен и няма опасност за населението

Товарен влак дерайлира по линията Русе - Каспичан и спря движението в участъка. Инцидентът е станал снощи малко след 1 ч. през нощта в междугарието Ветово - Сеново. Достъпът до мястото все още е ограничен, защото се извършват огледи, предава bTV

Композицията се състои от 28 вагона. Четири от тях са дерайлирали. Превозвали са бензин. Цистерните не са пробити. Има разлив на гориво, но той е незначителен и няма опасност за населението. Причините за инцидента се изясняват. Взети са проби за алкохол на тримата машинисти, които са отрицателни. Разрушен е повече от 2 км железен път. 

Прокуратурата разследва инцидента с дерайлиралата влакова композиция с цистерни с бензин в Русенско. Това съобщи окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев пред БТА. 

"В прокуратурата има утвърден план за работа при крупни аварии и катастрофи. На място са следователи от Окръжната прокуратура в Русе. За случая е уведомен главният прокурор и заместник-главният прокурор, като с тяхно съдействие очакваме най-добрите специалисти по подобни произшествия да дойдат на място и да ни помогнат при извършването на огледа. Част от тях са участвали при разследването на жп инцидента на гарата в Хитрино", обясни Георгиев.

По време на разследването предстои да се установи има ли нарушени правила за безопасност при движението на жп състава и дали това има връзка с инцидента.

"Информацията е, че от един от преливниците при обръщането на цистерната има малък разлив на гориво, който не е създал опасност за околната среда. След обезопасителните мерки считаме, че няма опасност от екологична или друг вид катастрофа", каза окръжният прокурор.

Той обясни, че няма опасност за населените места в района. Най-близкото е град Ветово, което се намира на около пет километра от произшествието.

Георгиев коментира, че потенциална опасност е съществувала заради вида на транспортираното гориво и неговото количество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари