Отличиха най-добрите чуждестранни студенти в Русенския университет

1

Най-добрите чуждестранни студенти в Русенския университет получиха награди в навечерието на 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

На тържество в "Канев център" младежите се срещнаха с ректорското ръководство, а най-изявените получиха грамоти и награди заради постигнат успех, участие в общоуниверситетски събития или международни форуми, съобщиха от висшето училище. 

Ректорът чл.-кор. проф. Христо Белоев пожела на студентите, които идват от 19 държави от три континента, да носят в сърцата си любовта към българския език и култура, а също и да пазят спомена за България, след като завършат обучението си. 

Общо 36 младежи бяха наградени за много добър и отличен успех, а пълният отличник сред тях е четвъртокурсничката от специалност "Промишлен дизайн" Валентина Балтаджи от Молдова. 

Студентите, които за първа година са в страната ни и учат български език в Подготвителен курс по езикова и специализираща подготовка, също получиха грамоти.

В Русенския университет през тази година се обучават студенти от Албания, Виетнам, Грузия, Гърция, Индия, Ирак, Казахстан, Камерун, Кипър, Кувейт, Люксембург, Молдова, Нигерия, Пакистан, Румъния, Сирия, Сърбия, Турция, Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари