Наградиха изявени студенти спортисти от РУ „Ангел Кънчев“

1

Сред отличията на студентите на Русенския университет са спечелените на Националната студентска универсиада и на Националните летни студентски игри 4 златни, 13 сребърни и 11 бронзови медала

На тържествена церемония в "Канев център" се проведе награждаване на изявени студенти-спортисти, спортни деятели и активисти от спортните и туристическите секции и клубове на Русенския университет „Ангел Кънчев“ за високи постижения през 2022 година.

Наградите бяха връчени от академик Христо Белоев, а на събитието присъстваха зам.-кметът Енчо Енчев, областният управител Анатоли Станев, председателят на Университетския спортен център към РУ „Ангел Кънчев“ проф. д-р Борислав Ангелов, представители от отдел „Образование, спорт и младежки дейности“ в Община Русе, преподаватели, студенти и гости.

Сред запомнящите се постижения за 2022 година са спечелените на Националната студентска универсиада и на Националните летни студентски игри 4 златни, 13 сребърни и 11 бронзови медала, четирите спечелени сребърни медала на състезателката в плувните спортове Берна Велинова, както и класиранията на отборите по тенис на маса. Бяха отбелязани и високите постижения на студентите Иван Банчев и Габриела Димитрова, както и на докторанта Павел Цолов, които участваха в състезания у нас и в чужбина, провеждащи се извън рамките на националните студентски първенства.

По-рано двама от доайените на спортната журналистика у нас - Михаил Делев и Асен Минчев представиха, отново в „Канев център“, второто издание на книгата си „Българска спортна слава“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    2
    До Хаха
    Бахти колко си проЗ....
  • 4
    1
    Хаха
    Ами то селскостопанския ВИМЕС какво да подготви - спортисти. Нещо за други области не се чува.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари