Христо Белоев отпразнува рожден ден

2
Ректорът на Русенския университет навърши 65 години
Ректорът на Русенския университет навърши 65 години Снимка: Областна администрация - Русе

Ректорът на Русенския университет навърши 65 години

"Русенският университет се превърна в еталон за съвременен образователен и научен център, подготвящ конкурентоспособни професионалисти в най-различни направления от обществения живот. Вие доказахте, че този университет е не само място за придобиване на нови знания, но и средище на хората с прогресивни идеи, способни да внедряват иновации в ежедневието“.

С тези думи областният управител Данаил Ковачев се обърна към ректора на Русенския университет „Ангел Кънчев“ академик Христо Белоев, дтн по случай 65-ия му рожден ден.

Бъдете пример за подражание, пример за човек с неоспорим авторитет и достойнство“, каза областният управител. Той подари на ректора шарж, направен от русенския художник Огнян Балканджиев, както и златно кюлче с лика на Света Богородица.

Събитието се проведе днес в „Канев център“ на Русенския университет и на него присъстваха редица представители на държавната и местна власт, академичната общност, бизнеса и неправителствения сектор не само от страната, но и от чужбина. Сред тях бяха областният управител на Силистра Минчо Йорданов и неговият заместник Илиян Великов, кметовете на Русе, Иваново и Сливо поле съответно Пенчо Милков, Георги Миланов и Валентин Атанасов, председателят на район Тараклия Иван Паслар и още много други. Академик Белоев получи и десетки поздравителни адреси. По случай рождения си ден своите писмени поздравления към него отправиха министър-председателят академик Николай Денков и президентът Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    13
    Урсула
    Яжте и пийте на аванта ВИМЕС черпи 🇻🇳🤣🇹🇷
  • 2
    12
    10-10
    Една от снимките, които постави в своята публикация във Фейсбук Русенския университет е на семейство Белоеви - баща/свекър, съпруга/свекърва, син - доцент в РУ и снаха - главен асистент в РУ. Това още веднъж разкрива наложената семейственост в училището. Никой ректор от университет в нормална западна държава няма да си помисли, а камо ли да си позволи през мандатите на своето управление дори от морална гледна точка да "устрои" семейството си в него. А това за какво ви говори..... Без коментар, интелигентните хора ще се досетят.
  • 3
    11
    Психотерапевт
    Хайде поинтересувайте се от стотиците гости, които бяха там, какво каза този… дето е на снимката до Белоев. Защото няма нищо общо с написаното тук. Него даже не можа да го прочете. Няма такова несвързано говорене, страшна трагедия! Областния ни наистина е с диагноза… жалко и тъжно за Русе.
  • 9
    10
    99
    Когато личните и семейните празници се превърнат в университетски, това ни отвежда в други времена и държави - преди 90-те години и Северна Корея.
  • 2
    9
    88
    И аз празнувах скоро, ама никой никъде не ме спомена. Сигурно, защото съм никой?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Внимавайте Русенци
    Парка започва да изгубва своята идентичност,лека полека.Русенци,не оставяйте това така......запазете си парка и търсете...
  • Балканеца
    Номер 11, в началото на 20 век в Русе са живеели 30-35 хил човека. Повече ли млади хора е имало спред теб? Именно тогава е...
  • Геро
    Русе се е препълнил с прости и мърляви хора! Съдя по коментарите,защитаващи боклукчийския камион пред храма и по гласуването...
  • Русе
    Слабите страни на Русе са малко млади хора -> малко възможности за социализация за млади хора, както и инономика базирана на...
  • До До 6
    Виждам прави и опънати тротоари в централен южен район и широк център, където живея. Много по-добре е от София, където...