Над 1000 абсолвенти се дипломират от Русенския университет

1
14 от абсолвентите са пълни отличници
14 от абсолвентите са пълни отличници Снимка: Областна администрация Русе

14 от абсолвентите са пълни отличници

1096 бакалаври и магистри получиха дипломите си днес на тържествена церемония в „Канев център“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Общо 14 от абсолвентите са пълни отличници. Сред тях са 12 магистри и двама бакалаври. Първенците на специалностите, които също са постигнали отличен успех са над 50. По традиция церемонията започна с изпълнение на химните на Република България и на Русенския университет. Дипломите на отличниците бяха връчени от ректора на учебното заведение академик Христо Белоев. Сред гостите на събитието бяха заместник областният управител Георги Георгиев, изпълняващият длъжността кмет на Община Русе Димитър Недев, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, както и Русенският митрополит Негово Високопреосвещенство Наум.

„През последните няколко години Вие се утвърдихте като личности със собствено мнение и визия по редица значими въпроси, за което заслужавате адмирации. Днес Вие приключвате един важен етап от живота си, но същевременно тръгвате по нов и непознат път, изпълнен с предизвикателства и трудности. Не забравяйте, че притежавате силата на познанието и аналитичното мислене. Именно те Ви правят истински свободни и Ви превръщат в можещи личности и конкурентоспособни кадри. Бъдете активни, вярвайте в себе си и не се отказвайте от мечтите си! Имайте приоритети и ги следвайте!“, каза в обръщението си към абсолвентите Георги Георгиев. Той заяви пред тях, че ръководството и екипът на Областна администрация – Русе винаги са готови да застанат очи в очи с младите хора, да чуят техните предложения и проблеми и да им съдействат защото много добре осъзнават значението на институциите.

„Наша е отговорността да гарантираме достатъчно добра среда за Вашето развитие в страната“, допълни Георги Георгиев. Също така заместник областният управител отбеляза, че високо цени приноса на академичната общност и преподавателите в образованието и науката и им благодари, че непрестанно допринасят за съграждането на едно достойно общество.

„Благодаря Ви за професионализма и отдадеността, с които учите и възпитавате младите хора! Продължавайте да развивате модерно и висококачествено европейско висше образование!“, заяви заместник областният управител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    3
    Сцена
    Абсолвент до абсолвент, а сред тях мазен екскремент. Докога?!
  • 12
    2
    Мустафа
    Колко от тях могат да говорят български и да пишат на български? Щото аз последно ги гледах по двойки, единия казва на продавачката какво иска другия... Турски владеят иначе
  • 11
    1
    Сега
    Честито на абсолвентите! А кога този индивид кичещ се в тога, ще освободи заеманото място няколко мандата и превърнал училището в частно-семейно-приятелско учебно заведение и доилня за обогатяване? А за "неизмеримите му успехи", разбирайте тарикатски игри, е награден от партията майка с второ място в листата за общински съветници. Да ти имам "преуспелите" кадри! Мандатът му изтича, кога най-после ще се насити на власт и пълнене на гуша?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари