Осъдиха на 4 години затвор бившия заместник-министър Катев

0
Красимир Катев е виновен за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице
Красимир Катев е виновен за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице Снимка: БГНЕС

По обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич състав на Добричкия окръжен съд призна за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и средна телесна повреда на друго бившия заместник-министър на финансите К. Катев и го осъди на 4 години лишаване от свобода.

С присъдата на Добричкия окръжен съд той е лишен и от право да управлява МПС за срок от 6 години, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

На 22 август 2012 год. на главен път Е-87 на около 310 метра от кръстовището за кариера „Момчил“ в посока Балчик – село Оброчище управляваният от заместник-министъра автомобил „Фолксваген туарег“ навлязъл в насрещното движение и се блъснал в движещият се срещу него автомобил „Опел вектра“. На място загинал шофьорът на опела, а спътникът му – в болницата. Със средната телесна повреда във варненска болница била хоспитализирана тъщата на Катев.

Изготвените комплексни съдебномедицински, трасологическа и автотехническа експертиза установили, че дори и да са били с предпазни колани, пътуващите в опела не са можели да оцелеят заради силния удар между двата автомобила и тежестта на травматичните им увреждания.

Делото срещу бившия финансов министър се разглежда за втори път от Добричкия окръжен съд, след като бе върнато от Апелативния съд във Варна.

Присъдата не е окончателна и подлежи на въззивен контрол отново.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари