Определиха „Космополитън“ за най-добрия хотел в Русе

0

По време на официална церемония тази вечер, кметът Пламен Стоилов отличи водещите фирми, работещи в областта на туризма с плакети и грамотиДУНАВСКИ ЛИМЕС“.

За  трета поредна година  в Русе, Общината, съвместно със Съюза на хотелиерите и ресторантьорите – Русе, организират този престижен конкурс, който събира представителите на туристическия бранш, с цел насърчаване и подобряване на условията за туризъм в града.

Г-н Стоилов поздрави всички участници и им пожела да продължават да работят усилено и да предлагат все по-добри услуги на туристите в нашия град. „Чрез съвместната ни работа обликът на Русе изцяло се промени, което е предпоставка за привличането на повече туристи“, допълни още той.

Председател на конкурсната комисия беше г-жа Вяра Михайлова – управител на туристическа агенция „Ретро“, а в съпътстващата програма се изявиха много русенски деца, сред които и младият пианист Николай Димитров.

В първата категория „Туроператор на годината с туристическа продукция на територията на Община Русе, ориентирана към вътрешния пазар за 2015 г.“, наградата получи „Венитравел“. „МДжи Травел“ е отличена като „Русенски туроператор предлагащ комплексни туристически услуги на територията на Община Русе за 2015 г.“. В категорията „Туроператор на 2015 година за входящ туризъм на територията на Община Русе и българския дунавски участък“  наградата получиха и двете номинирани агенции „Дунав турс хотелс“ и „А.Н. Балкантурс“,  за лоялната им конкуренция, партньорство и взаимопомощ.

Левента“ беше отличен като „Най-добър ресторант в Община Русе за 2015 г.“, а „Теодора Палас“ като  най- добър хотелски ресторант. Най-доброто заведение за бързо хранене за тази година е „Пикадили“, „Софа“ грабна наградата за най-добър кафе-бар, а „Канто“ – за нощно заведение.

Хотел „Космополитън“ беше определен като най-добрия хотел в Община Русе. Най-добрите самостоятелни стаи са тези на „Дирон“.  За бизнес хотел беше посочен „Сити арт хотел“, а хотел „Одисей“ – като най-добрия семеен хотел.

Журито връчи и специална награда за успешния дебют на хотел „Резиденс хаус“, както и награда за гъвкава концепция в кулинарното предлагане на ресторант „Ню хаус“.

Специалната награда на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите, за постигнати отлични резултати в подготовката на туристически кадри и успешно партньорство в сферата на туристическата дейност, беше дадена на Професионална гимназия по туризъм „И. П. Павлов“.

Механа „Боляри“ получи награда на журито за градска механа с автентична атмосфера и облик, а ресторант  „Дон Никола“- за успешен ресторантски дебют.

Специална награда за дългогодишен и цялостен принос в развитието на обучителния,  конферентен,  квалификационен и тим билдинг туризъм беше присъдена на туристическа агенция „Дирон“. „Сити хаус“ получи специална награда за иновативен ресторантьорски дебют.  Журито посочи хотел „Вега“ като най-оценяван хотел на територията на гр. Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари