Онлайн арт предизвикателство към учениците

3
Екоконкурс за рисунка на тема “Приказният свят на природата”
Екоконкурс за рисунка на тема “Приказният свят на природата”

Във времето на дистанционно и онлайн обучение СНЦ “Дунавско сияние” отправя Арт предизвикателство към учениците, като организира онлайн екоконкурс за рисунка на тема “Приказният свят на природата”, посветен на Световния ден на околната среда – 5 юни.

Основната цел на конкурса е : чрез средствата на изобразителното изкуство да се провокира креативност и лична позиция към опазване на околната среда. Арт надпреварата е част от поредицата екоинициативи “Бъди активен – спаси живот”.

В конкурса могат да участват ученици от 1-ви до 12-ти клас.Класирането ще се извърши в три възрастови групи:

  • Ученици от 1-ви до 4-ти клас;
  • Ученици от 5-ти до 7 –ми клас;
  • Ученици от 8-ми до 12-ти клас.

Няма ограничение в изполваната художествена техника. Участва се само с една рисунка, която трябва да бъде сканирана или заснета с фотоапарат/телефон и да бъде изпратена като прикачен файл във формат / JPG / наe-mail: [email protected] или като лично съобщение на официалната фейсбук страница на Сдружение “Дунавско сияние”: https://www.facebook.com/Сдружение-Дунавско-сияние-808747772607223/. 

Оценяването на творбите ще бъде онлайн от специализирано жури. Допълнителни “бонус точки” ще бъдат присъждани на тези рисунки, които са съпроводени с кратък текст-мото, който да изразява личното отношение на художника към опазването на околната среда.

Рисунката трябва да бъде придружена със следната информация: трите имена на участника, точен адрес, клас и училище, телефон или e-mail за връзка. Начало на конкурса – 4 май 2020 г. Краен срок за предаване на рисунките – 1 юни 2020  г./включително/.

Резултатите ще бъдат обявени на 5 юни - Световния ден на околната среда в страницата на Сдружението.

Класираните на първите три места участници от всяка една възрастова група ще получат награди и грамота, а победителите в отделните категории – специален плакет на СНЦ “Дунавско сияние”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари