Българчета зад граница се включиха в конкурса „Приказният свят на природата“

1

На 1 юли приключи второто поредно издание на онлайн екоарт конкурс за рисунка „Приказният свят на природата“, организиран от СНЦ „Дунавско сияние“.

Тази година в него участваха близо 500 ученици от 1 до 12 клас, което е с 200 повече от миналата. Освен от България, свои картини ни изпратиха деца на наши сънародници, живеещи в Германия, Португалия, Испания, Великобритания, Люксембург, Република Молдова, САЩ и Китай. В новото издание на конкурса отново се включиха и художници от Гюргево, Румъния.

Масовото участие на младите творци изпълни основната идея на инициативата, а именно: чрез средствата на изобразителното изкуство да се провокира креативност и лична позиция към опазване на околната среда. Конкурсният характер на екоарт предизвикателството допълнително стимулира участниците, като палитрата и четката се превърнаха в „арена“ на сблъсък на повече от 20 школи по изобразително изкуство в страна. Безспорни фаворити сред тях са  Школата „Арт Попово“ към Дома на културата в града изпратила ни 25 рисунки на млади художници, следвана от Арт школата към Общински детски комплекс – гр. Шумен с 20 участника.

Резултатите от творческата надпревара ще бъдат обявени на 8 юли - в страницата на СНЦ „Дунавско сияние“.

Класираните на първите три места от всяка една възрастова група ще получат награди и право да участват в голямата реална изложба през месец септември. В нея ще могат да участват и следващите тридесет творби от всяка възрастова група.

Всички фото-рисунки ще бъдат събирани и съхранявани в специална книга – Книгата на живота

Онлайн конкурсът е водещото арт предизвикателство от поредицата инициативи, включени в авангардния проект на СНЦ „Дунавско сияние“ - ЛендАрт Творителница „Приказният свят на природата-2021“, финансиран по Програма „Култура“ на Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари