Олимпийската шампионка Мариела Костадинова организира благотворителна кампания

1
Шампионката по спортна акробатика предложи за продажба медала си, спечелен заедно с Панайот Димитров в Аржентина, за да подпомогне лечението на 8-годишния Алекс Ангелов
Шампионката по спортна акробатика предложи за продажба медала си, спечелен заедно с Панайот Димитров в Аржентина, за да подпомогне лечението на 8-годишния Алекс Ангелов

Шампионката по спортна акробатика предложи за продажба медала си, спечелен заедно с Панайот Димитров в Аржентина, за да подпомогне лечението на 8-годишния Алекс Ангелов

Носителката на два златни медала по спортна акробатика при смесените двойки от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес Мариела Костадинова организира своеобразна кампания, за да подпомогне лечението на 8-годишния Алекс Ангелов като предложи за продажба едното отличие, спечелено заедно с Панайот Димитров в Аржентина, предава БТА.

"Искам да помогна, като продам единият от тях с кауза за Алекс, който е на 8 годинки и се нуждае от помощ. Диагностициран е с много тежък тумор в мозъка. Светлина в тунела, обаче има! С много сили, вяра и средства, има много добри прогнози за развитието на Алекс! Като за начало трябва да премине през химио и протонно терапия, която в България не се предлага. За това отива в Германия, където много такива случаи завършват с добър край. Нека да помогнем на Алекс да спечели неговия златен медал за живота му! Нека всеки който има интерес, да се свърже с мен на лично съобщение. Цялата сума ще бъде преведена на сметката на Алекс", написа в социалните мрежи Мариела Костадинова.

Алекс, който е брат на бившата състезателка по акробатика Алина Кормушева, е диагностициран с много тежък тумор в мозъка. Заради локацията на злокачественото образувание в таламуса отстраняването му е невъзможно. Момченцето трябва да премине през тежки химиотерапии и протонна терапия, каквато в България не се предлага. Заради това семейството се е спряло на лечение в Германия. Необходимата сума от над 300 000 лева обаче е непосилна за близките на детето.

Към призива за помощ се присъединиха състезателките по акробатика Полин Петрова и Маринела Люцканова и бившата гимнастичка Грета Банишка, които предложиха за продажба свои вещи.

Полин Петрова, която е националната състезателка по акробатика, финалистка на женски двойки от Европейското първенство по за юноши и девойки в Пезаро 2021 и Маринела Люцканова, която също е състезателка по акробатика, ще се разделят със своите бални рокли.

Многократната републиканска шампионка по спортна гимнастика Грета Банишка, която понастоящем е треньор, също се включи в инициативата. Тя продаде трикото си от първото Европейско първенство, както и балната рокля.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари