Сумата за спешната операция на малкия Алекс е събрана

1
Майката на Алекс сподели какво ги очаква от тук нататък
Майката на Алекс сподели какво ги очаква от тук нататък Видео: TVN

Само за седмица добри хора от цял свят събраха необходимата сума за спешна операция в немска клиника на бъдещия първокласник Александър.

Родителите на 7-годишното момченце прекратиха кампанията за лечението му, тъй като благодарение на общите усилия на дарители и доброволци вече са събрани необходимите за лечението му в клиника в Хановер 50 000 евро.

Много сме благодарни на всички познати и непознати хора, които подкрепиха семейството ми финансово и морално. Не съм вярвала, че за една седмица е възможно да се събере такава сума. Истината е, че освен подкрепата на приятели, пръснати по целия свят, моето семейство получи помощ и от много непознати хора с големи сърца“, сподели майката на 7-годишното момченце Филипина Цонева. Тя се обръща с молба към всички, които са имали желание да помогнат, но по някаква причина не са успели да го сторят до момента, да дарят средства за друго нуждаещо се дете.

Дарителските кутии в помощ на Алекс, които бяха поставени в редица търговски обекти, ще останат на разположение до края на другата седмица. На 13 и 14 юли пред Гимназията по дървообработване пък ще бъде организиран благотворителен базар за бъдещия първокласник. Причината са немалките разходи за пътуване, престой и последващ преглед в клиниката в Хановер. Средствата, събрани от базара и кутиите, ще бъдат внесени по дарителската сметка на детето, каза още Филипина. Тя подчерта, че ако има сума, която остане и не бъде използвана за лечение и проследяване на Алекс, парите ще бъдат дарени на друго дете в нужда.

Както съобщихме по-рано, през 2012 г., след няколко епилептични припадъка се установява, че има Александър има тумор в мозъка и се налага спешна операция. През м. март 2012 г. е опериран от покойния вече проф. Бусарски. За съжаление туморът не е отстранен напълно, с цел да не се увредят жизнено важни функции на детето и през декември 2016 г. заболяването рецидивира. Това налага нова спешна операция в Хановер, Германия, където разполагат с най-съвременната операционна техника.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари