Обвиненият за убийството в Сваленик: Не исках да го убия!

12

Той ме нападна, той ме удари. Аз не съм агресивен човек, не исках да го убия. По-хубаво ли ми е да съм тук, да не съм на работа, да си гледам двете деца“, заяви пред съда 35-годишният Межднун Курдов, обвинен в убийството на 37-годишния си братовчед Шахин Курдов.

Мъжът бе изправен пред Русенския окръжен съд, за да се гледа мярката му за неотклонение. Той поиска да бъде освободен под домашен арест, тъй като се грижи за двете си деца – момче и момиче, съобщи Русе Медиа.

От Окръжна прокуратура поискаха постоянното задържане под стража на обвиняемия, който в петък вечерта, провокиран от ревност след употреба на алкохол, нападна и преби до смърт братовчед си. Убийството е извършено в село Сваленик, в къщата, където Шахин живеел на семейни начала със бившата жена на Межднун. Според разказа й пред Русе Медиа тя е била нападната от Межднун, който е влязъл в дома й, а Шахин е бил пребит и починал впоследствие, тъй като й се е притекъл на помощ.

Пред съда прокурор Николай Николов посочи, че събраните доказателства и свидетелските показания сочат, че обвиняемият е извършил престъплението. Повдигнато му е обвинение за умишлено убийство, за което законът предвижда от 10 до 20 години затвор. Прокуратурата заяви още, че след убийството Межднун, който се е прибрал в дома си, е избягал от местопрестъплението. Тъй като инцидентът е започнал с необоснована агресия и атака срещу съпругата му, която е пряк свидетел на случилото се, има опасност тя да пострада, ако той бъде освободен под домашен арест. Всички тези аргументи сочат, че има реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, ако не му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение.

Защитникът на Межднун – адвокат Димитър Терзиев, на свой ред поиска по-лека мярка. Той обясни, че мъжът има постоянен адрес и месторабота и не е осъждан. Адвокатът отхвърли твърдението, че Межднун се е укривал, тъй като всъщност се е прибрал у дома си и е бил под влиянието на алкохол. Според защитата няма опасност за въздействие върху свидетели, тъй като всички са разпитани, чака се и резултатът от аутопсията. Адвокат Терзиев подчерта, че не омаловажава степента на деянието, за което е повдигнато обвинение на Межднун, но смята, че домашният арест е подходяща мярка за подзащитния му.

Съдия Свилен Сирманов обаче прецени, че в случая обвиняемият трябва да остане за постоянно в ареста. Определението може да се обжалва в 3-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари