Общинският съвет излиза с декларация за запазване лидерската позиция на Русе

0
Ще бъде създадена и комисия, която да проучи обстоятелствата около прекратяване дейността на корабостроителницата в града
Ще бъде създадена и комисия, която да проучи обстоятелствата около прекратяване дейността на корабостроителницата в града

29-то заседание на Общинския съвет в Русе започва днес от 9.00 часа в зала „Св. Георги”.

Като извънредна точка в дневния ред влиза гласуване на Декларация за противопоставяне на готвената административна промяна, с която Велико Търново да измести Русе като административен център на Северен централен район.

Решението да се приеме декларация за запазване на лидерската позиция на Русе е по идея на д-р Теодора Константинова, получила подкрепата от различните политически сили в общинския съвет.

Очакват се дебати по предложението две училища в Русе и Средна кула, с отпаднала необходимост, да бъдат преустроени в жилища за бедни.

Ще бъде създадена и Временна комисия към Общински съвет – Русе за проучване на обстоятелствата около прекратяване дейността на корабостроителницата в град Русе, за възможностите за възобновяване на дейността и положението на работниците от предприятието. 

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари