Пенчо Милков: Липсата на държавен бюджет "спъва" редица дейности на Общините

4
"Спъната" е възможността за актуализация по договори, сключени с държавни средства, каквото е строителството на новата детска градина, строителството на нов корпус на училище в Русе, даде за пример Милков
"Спъната" е възможността за актуализация по договори, сключени с държавни средства, каквото е строителството на новата детска градина, строителството на нов корпус на училище в Русе, даде за пример Милков

"Спъната" е възможността за актуализация по договори, сключени с държавни средства, каквото е строителството на новата детска градина, строителството на нов корпус на училище в Русе, даде за пример Милков

Приемането на държавен бюджет беше посочено като основна задача пред партиите по време на предизборната кампания. Сега, след като 49-ото Народно събрание започна да работи, всички се надяват това да се случи час по-скоро. Дотогава, ще продължи да действа Законът за удължаването на бюджета, който бе приет в края на миналата година.

Липсата на държавен бюджет за тази година се отразява най-вече на Общините в определени направления, обясни кметът на Русе Пенчо Милков, предаде КИС 13.

"Заплащането, примерно на труда в Общините, е базирано на разчети. В детски градини, в други ведомства, в администрация, липсата на държавен бюджет при нарастваща инфлация спъва възможността да актуализираш доходите. "Спъната" е възможността за актуализация по договори, сключени с държавни средства, каквото е строителството на новата детска градина, строителството на нов корпус на училище в Русе. Ние там финансираме с общински средства, дофинансираме, предвид това, че няма приет държавен бюджет, за да може да се увеличи финансирането, предвид нарасналата инфлация", посочи кметът Пенчо Милков.

"Бюджетът е необходим, тъй като той поставя политиките на държавно ниво, които се изпълняват и от Общините", каза още кметът Милков.

"Местните приходи ние ги изпълняваме. Работим в рамките, които Закона ни е дал право и задължение да правим, съобразно приетия миналата година бюджет и разчетите, които се приеха. Да напомня на всички, че Министерството на финансите даде указания и във всички Общини се приеха разчети, като квазибюджети, които до голяма степен промениха финансирането през тази година и не се спазва правилото за 1/12. По-важен е въпроса какви са основните големи цели пред държавата, какви са възможностите за съхраняване на държавността и за нейното развитие. В крайна сметка, ние в момента сме изправени пред тези въпроси и аз искам да чуя като кмет на община и като българин и обикновен гражданин, какви са тези решения", заяви още Милков.

Според кмета на Русе, не може приемането на бюджет да бъде условие, зад което да се скрият безпринципни коалиции в управлението на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Гражданин
    Е такъв нахал не бях виждал и слушал отдавна.Торби с пари да дадат на Пънчо и негодниците до него и те ще потънат в небитието.Деца няма,той детска градина и помощен корпус на училище ще прави/не че съм против това/.А да чухте уважаеми съграждани и дума за разкопания град.Поне от кумова срама да се беше одумал за края на строителното безчинство. Пънчо,поне като те снимат се сложи перденце.Така по-малко ще те "благославяме".Дано Господ ни отърве по-скоро от бедствие като теб и негодната ти камарила.
  • 3
    2
    Я, пак ... !?
    "Заплащането, примерно на труда в Общините, е базирано на разчети. В детски градини, в други ведомства, в администрация, липсата на държавен бюджет при нарастваща инфлация спъва възможността да актуализираш доходите. " - ето, че тука Кмета нещо се е объркАл - заплащането на труда на служителите в Общината какво общо има с "държавния" бюджет, след като се формира от общинските приходи? Да не би Държавата да заплаща заплатата на Общинския кмет?
  • 5
    1
    Групенфюрер Мюлер
    Липсата на кмет от 4 години спъва Община Русе...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари