Обрат: Борисов приема протестиращите сестри още тази вечер

0
Първоначално срещата бе обявена за утре, но протестиращите отказаха да свият палатките
Първоначално срещата бе обявена за утре, но протестиращите отказаха да свият палатките Снимка: БГНЕС

Още тази вечер премиерът Бойко Борисов ще се срещне с протестиращите медицински сестри, съобщиха от правителствената пресслужба.

Първоначално срещата бе обявена за утре, 17 декември, но след като недоволните медицински специалисти отказаха да свият палатките пред Министерски съвет и да се приберат, Борисов реши да ги приеме още днес.

Медиците протестират вече втори ден, като вчера няколко от тях пренощуваха на жълтите павета. 

Днес по обяд медсестрите получиха първата си покана за утре, но останаха непоколебими - заканиха се да спят пред Министерския съвет и тази нощ, докато не се проведе срещата с премиера. Лично здравният министър отишъл да им съобщи, че премиерът ги кани на среща и да ги помоли да не студуват втора нощ.

"Министърът ни помоли да си тръгнем, да не мръзнем, да не мизеруваме тука. Но нашият отговор беше, че ние ще стоим тук до срещата. Дали ще е утре или в други ден, няма значение, ще покажем, че си държим на думата, а не като тях. Омръзнало ни е всеки да ни лъже, да си играе с нас, затова няма да си тръгнем. Години сме мизерували, колеги стоят на спрян ток, защото с мизерните си заплати не могат да го платят. Затова още 20 часа ще ги изстудуваме и изгладуваме, това няма да ни уплаши. Ще стоим тук, докато се срещнем с Бойко Борисов. Ако са толкова загрижени за нашето здраве, нека по-рано да ни покани", заяви пред Dariknews.bg днес по обяд Димитрия Димитрова, координатор на протестите от Пазарджик. 

А по-ранната покана в крайна сметка дойде - премиерът приема сестрите още днес в 18:30.

Протестиращите са категорични - искат цялостна реформа в здравеопазването, достойни условия на труд и достойно заплащане. А от премиера Борисов очакват ясни обещания и срокове за изпълнението им. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари