Медицински сестри опънаха палатков лагер пред Министерски съвет

5

Медицинските сестри вдигнаха палатков лагер пред Министерски съвет.

Начело с Мая Илиева, лидер на новоучредения Синдикат на медицинските специалисти, част от протестиращите медицински сестри ще нощуват в палатките. Те смятат лагерът да остане и утре. Приканват и гражданите да ги подкрепят, информира DarikNews.bg.

В протеста, които започна по-рано днес, участваха медицински специалисти от много други градове, освен София - Бургас, Пазарджик, Плевен, Хасково, Момчилград и Карлово. Те дойдоха с бусове, за които са събрали пари помежду си.

Медицински сестри, акушерки, фелдшери и физиотерапевти от страната за пореден път тази година се събраха да протестират пред сградата на Министерския съвет по-рано днес, с искане за кардинални реформи в системата на здравеопазването. Те нямат политически искания, държат само договореното с министър Ананиев да се изпълни - по-добри условия за работа, по-високо заплащане, прозрачно разпределение на публичните средства, осигуряване на достъп до по-качествени здравни грижи на населението.

"Не е редно държавата да финансира частни дружества. Не е редно да се искат от пациентите какви ли не измислени такси", казаха протестиращите, които държат това да се промени. Те настояват за реформа в системата на здравеопазването у нас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари