Ден 40-ти: Яйца полетяха към сградата на Министерския съвет

1

Яйца полетяха към сградата на Министерски съвет в 40-я ден на антиправителствени протести

Гражданското недоволство в „триъгълника на властта” за 40 пореден ден не стихва. Исканията на протестиращите в деня, в който ГЕРБ внесе в парламента проектоконституция, остават непроменени – оставка на правителството, оставка на премиера Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев, дистанционно и електронно гласуване.

Засилено е полицейското присъствие. На първия ред пред сградата на правителство има служители на реда с жилетки “антиконфликт”. Хората скандират “оставка”, предаде репортер на БГНЕС.

Всички вие на този площад не сте страховете от миналото, а надеждата за бъдещето. Борисов и слугите му са страха от миналото. Ние искаме да вървим напред. Бъдете смели, бъдете единни и не им вярвайте, каза от трибуната на протеста Арман Бабикян от „Отровното трио”.

Конституция – това е темелът на нашата държавна къща. Днес видяхме председателят на парламента, който е най-висшият в държавата, принизена в една стаичка като в ЦК на БКП да кима – искаме ли този модел, запита от трибуната млад мъж.

Г-н Борисов, тоест, режим Борисов, ние не желаем вашите кьорфишеци, не желаем подмяна. Искаме ясно и кратко смяна на вашето съществуване в публичното ни пространство и оставка, заяви протестиращитят.

В 21 часа от площад “Независимост” протестиращите тръгнаха към Орлов мост, а от там и към “Ситняково”.

Трябва да пречим колкото се може повече на властта, призова адвокат Николай Хаджигенов.

Утре сутрин протестиращите и представителите на гражданско сдружение „БОЕЦ” ще окупират ново министерство, след като днес влязоха в сградата на Министерство на правосъдието.

Блокадите на „Орлов мост“, Ректората на СУ и пл. „Независимост“ в столицата остават.

Протест и контрапротест имаше и във Варна. Там президентът Румен Радев се срещна с граждани и коментира настоящата ситуация в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари