Обезопасяват района край жп линията до Товарна гара, мантинелите не спират хората

1
Хората продължават да рискуват живота си, пресичайки релсите и прескачайки мантинелите
Хората продължават да рискуват живота си, пресичайки релсите и прескачайки мантинелите Снимка: Русе Медиа, стопкадър

Приключи разчистването на терена в района на жп линията до Товарна гара. Хора и техника, наети от НКЖИ, за близо месец успяха да премахнат старите жп трасета с релси и траверси, изградени преди близо 40 години, както и буйната растителност наоколо

Както Русе Медиа писа преди време, инфраструктурата в близост до Военното поделение е била необходима, за да може военна техника да се товари и да се транспортира директно с влакови композиции. В днешно време тази необходимост е отпаднала и от НКЖИ предприеха дейност по разчистване.

Предстои районът да се облагороди, става ясно от отговора на общината на запитване на Русе Медиа. „Визираният терен е държавна публична собственост, в лицето на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Община Русе има информация за инвестиционни намерения на НКЖИ, свързани с обособяване на перони, достъпна среда и нова инфраструктура в района на Товарна гара Русе.“.

В момента се извършват огледи и обезопасителни дейности от страна на НКЖИ, като се монтират предпазни мантинели от двете страни на жп линията. Първата бе поставена преди две години по настояване на общината, след като 13-годишен ученик загина при пресичане на линията след училище. В края на септември т.г. на същото място фатално бе блъснат от влак преподавател от Русенския университет. Към днешна дата предпазните мантинели са с дължина близо 50 метра, като продължават да монтират още около 10 метра в посока на бъдещия нов перон.

Това обаче не смущава хората, които продължават да пресичат нерегламентирано линията, въпреки поставените предупредителни табели и преградни съоръжения. Те предпочитат да прескачат опасно мантинелата, с риск да се спънат и паднат на релсите, вместо да изминат още 100 метра до пешеходния прелез срещу транспортния портал на университета. Вероятно единственото решение е да се затвори изцяло достъпът по протежението на жп линията, но това едва ли ще бъде направено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари