Подлезът до Централна гара в Русе е в трагично състояние

6
За това алармира русенка във социалните мрежи
За това алармира русенка във социалните мрежи Снимка: Община Русе

За това алармира русенка във социалните мрежи

Във Фейсбук групата "Писмо до кмета на Русе" Росица Младенова пише:

"Трагичното състояние на подлеза на гарата, изоставен от институциите. Нефункциониращи от 2008 година 2 луксозни асансьора, 64 хлъзгащи се и неосветени стъпала и огромна локва пред тях. Въпреки многобройните сигнали за невъзможността за придвижване, липсата на транспорт на живущите над гарата и отвратителната инфраструктура, мерки не се вземат."

Изненадващото в случая е, че още миналата година Община Русе обяви, че започва ремонт на 23 подлеза на територията на града. Много от съоръженията не се използват по предназначение и това е довело до прекомерното им замърсяване. Най-честите повреди по тях са течове, липса на осветление и на отводнителни решетки, казаха тогава от общината.

Очевидно според сигнала на русенката, подлезът до централна ж.п. гара е останал извън списъка с ремонтирани обекти.

Това е един от подлезите, които са в най-занемарено състояние и нееднократно русенци са се оплаквали, че от десетилетия не се отделят средства за освежаването му. Част от обекта е общинска собственост, а друга част е на Националната компания "Железопътна инфраструктура".

Остава някой ден институциите да намерят решение, а дотогава гражданите да го заобикалят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    6
    София
    Ами подлеза,който свьрзва, Дружба Сьс Печатни платки??А солютна мизерна дупка,и кмета спи,не го е срам!Толкова хора живеят там...Ами вдигнете се всички,не спете....
  • 8
    5
    Иво
    Само подлеза ли?Трагедията е навсякъде!Болницата,Транспортна болница,Втора поликлиника,пьлна мизерия,разруха,студено,счупени врати!Лоши и тъпи директори ,безхаберно боклуци!Некадърни и прости,лошо отношение !
  • 12
    4
    Жепеец
    Пената го боли шнура за подлеза. Важното за него е да има ко да чука, краде и да въри новия жип. Интересно коя булка ще води по ТВ студията на есен.
  • 17
    3
    то
    целия град се превърна на кенеф последните години....
  • 11
    2
    Казанската Афера
    Няма проблеми,Нисово е цвете което е по важно!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари