Няколко продукта от България и Англия за сравнение, а за разликата в заплатите няма смисъл да коментирам!

3

Скоро ви показахме как голяма верига магазини в Русе е обозначила свои стоки с две цени. Едната в лева, а другата в евро. Естествено, че цената в лева е по-висока.

Каква може да е причината търговските вериги да продават на по-високи цени в най-бедната държава в ЕС?

Ето и поредния случай на изумен гражданин, който живее в Англия и е направил сравнение на едни и същи стоки в една и съща верига магазини:

"Здравейте, пиша Ви кратко съобщение относно цените на някои продукти в една от големите вериги магазини. Казвам се Андрей Абаджиев и съм студент в Англия, а през свободното си време работя и тренирам волейбол. Често пазарувам в този магазин и съм свикнал с ниските цени тук. Миналият месец се прибрах в България за ваканцията си и един ден с моите родители решихме да напазаруваме от съответната верига в град Смолян. Когато видях цените на продукти, абсолютно същите както в Англия, които се продават в същите магазини, не можах да повярвам. Изпращам Ви снимки на няколко продукта от България и от Англия за сравнение, а за разликата в заплатите между двете държави въобще няма смисъл да коментирам!", е написал Андрей Абаджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари