Нови мерки срещу задръстванията на Дунав мост

0
За да се избегнат колоните, от 3 дни експериментално вече се прилагат серия от мерки
За да се избегнат колоните, от 3 дни експериментално вече се прилагат серия от мерки Видео: БНТ Русе

Областите Русе и Гюргево подписаха споразумение за съвместни мерки срещу задръстванията на Дунав мост.

Разговорите, на които инициатор е румънската страна, имаха за цел да разрешат проблемите с колоните от товарни автомобили, които често се образуват и в двете посоки, съобщава БНТ Русе.

Близо 700 товарни автомобили се обработват на денонощие на Граничния пункт Дунав мост при Русе. Всеки пътен инцидент във вътрешността на страната, неминуемо се отразява на трафика на границата, където всички камиони се събират като във „фуния” – казват експерти. Те допълват, че задължителното изискване към водачите на влизащите тирове от 1-ви февруари да си купуват винетка още на границата, води до образуването на опашки.

За да се избегнат колоните, от 3 дни експериментално вече се прилагат серия от мерки. Първата от тях – екипите вече ще се сменят по-бързо. Ако досега предаването на смяната е ставало за 15-20 минути, вече трябва да е два пъти по-кратко.

Валентин Колев - заместник областен управител на област Русе
“Беше обособено едно ново трасе, трето, където се проверяваха само тежкотоварни автомобили, които са напразни, които изискват по-лека обработка и бяха отделени от другия трафик. Те се “пресяват” още на румънска територия и така се облекчава движението.”

Освен това двете страни са се договорили да пропускат при лоши метеорологични условия еднакъв брой камиони. Ако в едната посока преминат 50 и в другата да бъдат пропуснати толкова, за да има баланс в обработката на потоците от преминаващи.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари