Без тапи от камиони в Русе, но проблемът с чакането на Дунав мост остава

1
Превозвачите настояват да се удължи срока на маршрутните карти
Превозвачите настояват да се удължи срока на маршрутните карти Снимка: Dunavmost

Продължава да има тирове, които да изчакват преминаването на граничния пункт по пътя Русе - Силистра, но броят им е далеч по-малък.

Липсват и превърналите се напоследък в традиция тапи в началото и в края на работния ден в различни части от града, предава БНТ.

По-рано тази седмица три министерства обединиха усилия, за да подобрят ситуацията и да преодолеят трудностите с придвижването най-вече в района на Дунав мост при Русе. Национален координационен щаб организира разпределението на натоварването във вътрешността на страната.

Новите мерки обаче не решават проблема със забавянето на камионите за изчакване. Затова превозвачите настояват за удължаване срока на действие на маршрутните карти, които им се издават за преминаване през страната, от 24 на 72 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Няма такава държава
    Управляващите няма да е научат че изместването на проблема не го прави решен !!! А сега шофьорите къде ще чакат ? Не на Русе а ИЗ цяла България ?!? Голямо решение … колкото и тъжно да звучи Слави го каза най добре …. Няма такава държава !!!!
  • 1
    3
    Шофьор
    С две думи всичко пак е уредни само ние пак ше си чакаме като глупаци ама не на Русе ама навсякъде
  • 0
    2
    Оффффф
    Всеки ден преминавам по Дунав мост, посока Румъния,нашите пускат всички камиони с две оси ,през колите. Но румънците ни карат да се редим на опашките с тировете. Това е от две седмици,преди не сме чакали и сега е ужас. Пререждаме големите камиони,правим тапи,караме се с митничари,викат полиция,а в петък един от нашите нацепи два юмрука на румънски тираджия. Ако не се вземат мерки ,скоро ще стане голяма беля.
  • 8
    1
    Русенец
    Дреме ми! Ударете и вие един бойкот на тея мамалиги и да си ядът топките! Кво им се молите бе мамули!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари