Румънски шофьори блокираха трафика към "Дунав мост"

1
Задръстванията са и в двете посоки на пътя Русе - Силистра в района на Сръбчето
Задръстванията са и в двете посоки на пътя Русе - Силистра в района на Сръбчето Видео: Русе Медиа

Задръстванията са и в двете посоки на пътя Русе - Силистра в района на Сръбчето

Изключително затруднено е отново движението в района на "Дунав мост" при Русе.

Въпреки очакванията, че трафикът ще бъде натоварен от утре заради ваканцията на румънците, изненадващо още днес се образуваха тапи, но от румънци, които се прибират у дома.

Опашката и задръстванията, които се получават, са в участъка по пътя Русе - Силистра между малкото кръгово на Свободна зона и входа за камионите, които напускат България. Опашката е и в двете посоки, като струпването на превозни средства започва още от Сръбчето. За преминаване на участъка са нужни поне 40 минути, оплакаха се потърпевши, цитирани от Русе Медиа.

Автомобилите, идващи от зона „Тегра“ и Мартен, не могат да навлязат в малкото кръгово, тъй като дават предимство на автобуси и леки автомобили, идващи от Индустриалния парк, и на тировете, които идват откъм паркингите и завъртат, за да се насочат към кантарите на моста.

Затруднението идва от множеството румънски леки автомобили, които са навлезли в голямото кръгово пред Дунав мост и се насочват в посока Румъния. Някои от тях чакат в самия кръг и блокират останалите превозни средства. Това породи напрежение сред шофьорите, които нервно натискаха клаксоните с надеждата да се въведе някакъв ред. На място нямаше полиция, а единствено един служител на Гранична полиция, който обаче следи за трафика на пристигащите в България превозни средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 19
    9
    [email protected]
    Ние Русенци доказахме,че нямаме полиция.Всичко в нашият град е ужас.Рокери си правят каквото искат,сучат масурите до край,правят гонки по булевардите но полиция да реагира и ги накаже няма.Така е и с колоездачите и електрическите тротинетки.Независимо,че се поставиха забранителни знаци по пешеходната част на ул.Александровска те си карат най спокойно.До кога тази безотговорност и да няма санкции.
  • 11
    8
    Daaaa
    Шибания мост ,шибания кмет и шибаните румънци,както и шибаните ченгета са виновни за тоя уй
  • 21
    7
    Дгд
    78 на теб харесват ли ти задръстванията и олигофрене които летят по международното? Сигурно и пътищата са ти много приятни? Рушат пътната настилка, после ние си трошим колите
  • -19
    6
    78
    Дгд ти нямаш нищо и никакви изгоди и какво са ти виновни пак тея тирове череп
  • 28
    5
    kak ?
    На Пенчо паркинга. Цялата община са едни гламави. Само в България, целия трафик влиза преди изхода. Пълни дебили
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари