Българо-румънски екипи ще борят опашките на "Дунав мост"

1
Акцията започва утре. Проверките ще се извършват в сряда, петък и неделя
Акцията започва утре. Проверките ще се извършват в сряда, петък и неделя Снимка: Станчев / Фейсбук

Акцията започва утре. Проверките ще се извършват в сряда, петък и неделя

Съвместни екипи на румънската и българската Пътна полиция ще работят от 10 август до 14 септември по пътните участъци, водещи до румънско-българската граница, като част от акция, насочена към повишаване на безопасността на движението по пътищата, съобщава агенция Аджерпрес.

През летния сезон на 2022 г., т.е. от 10 август до 14 септември, ще бъдат организирани съвместни акции в окръг Гюргево и в Русе с участието на съвместни екипи на румънската и българската пътна полиция в пътните участъци, които водят до румънско-българската граница. Проверките ще се извършват в сряда, петък и неделя, когато трафикът към и от румънско-българската граница се увеличава, като контролните пунктове ще бъдат насочени по-специално към пътните участъци, които се събират на граничния пункт Гюргево-Русе, заяви днес говорителката на Окръжния инспекторат на полицията в Гюргево Рамона Стан, цитирана от БТА.

Съвместните дейности ще имат за цел да подобрят сътрудничеството между правоприлагащите органи на двете страни, да повишат безопасността на движението по пътищата и ефективността на проверките за установяване и наказване на водачи, които нарушават правилата за движение, както и за установяване на откраднати превозни средства или на превозни средства, които не отговарят на условията за допускане до движение по обществените пътища, както и за проверка дали са изпълнени условията за движение по обществените пътища в Румъния на превозни средства, регистрирани в България, допълни говорителката.

В същото време румънските и българските полицейски служители ще се стремят да откриват превозни средства, регистрирани в Румъния, България или други държави, които се движат незаконно на територията на двете страни, както и да откриват водачи, които шофират под въздействието на алкохол или психоактивни вещества.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    2
    Бул. "България" - тапа и хаос!
    В момента бул. "България" се затапва от ТИР-ове и автомобилния трафик в посока към границата "Дунав мост". ТИР-овете са на опашка до моста над бул. "Христо Ботев" - предимно турски, румънски, украински и малко български. Паркирали са директно върху мостовете, което е неправилно. Почти се затварят подходите към града. Шофьорите са излезли навън от кабините и стоят до мантинелите. Платното за автомобилите е задръстено и е спряно движението. И хората също са излезли от колите - чакат. Няма никаква полиция.
  • 6
    1
    Ники
    То колкото не бива още глупости мислете ограничете камионите от Турция пускате ги на етапи, може ли 2 граници да поемат турския, румънският, полския ,гръцкия и минималния български тежкотоварен трафик
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари