Новата учебна година в Русенския университет е открита

3

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев беше сред официалните гости на днешното тържествено откриване на новата академична година за редовните студенти в Русенския университет „Ангел Кънчев“.

„Уверен съм, че Вие, които сте изразили и осъществили намерението си да учите в Русенския университет, сте направили своя правилен избор, защото този университет разполага с богата учебна и спортна база, както и с висококвалифицирани преподаватели, които няма да пожалят силите си, за да Ви предадат знанията и уменията си!

Вярвам, че след като завършите ще останете тук и ще работите за по-доброто бъдеще на Русе и страната! Пожелавам Ви здраве, успехи, дръзновение и винаги да следвате мечтите си!“, заяви заместник областният управител Валентин Колев в словото си пред събралите се да отбележат началото на новата академична година.

„Държавата застава отново категорично зад ръководството на университета с цялата си подкрепа във всяко едно начинание!“, допълни още Валентин Колев. Също така той връчи и поздравителен адрес от името на областния управител Галин Григоров на ректора чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев.

Слова бяха произнесени още от кмета на Община Русе Пенчо Милков, както и от ректора на Русенската Алма Матер чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев.

На тържествената церемония присъстваха още председателят на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и народен представител Искрен Веселинов, народният представител Георги Стоилов, началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, както и множество представители на академичната общност.

По традиция бяха изпълнени студентския химн, както и този на Русенския университет, а церемонията приключи с лисване на менче с вода, така че на студентите да им върви по вода. Тази година в залите на учебното заведение ще се обучават повече от 1600 първокурсници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари