Нощната линия на Русе

9
Цената на билета си остава 1 лев, но за разлика от дневните линии, тук абонаментни карти няма да се издават
Цената на билета си остава 1 лев, но за разлика от дневните линии, тук абонаментни карти няма да се издават

Нощни тролеи ще свързват квартал “Дружба“ с центъра на Русе, Централната жп гара и намиращата се до нея автогара.

Новият вид градски транспорт тръгва от 10 май, петък, и ще работи експериментално в продължение на една година. Той се осъществява по европейския проект „CIVITAS ECCENTRIC“ в рамките на Програма „Хоризонт 2020“, в който Русе си партнира с градовете Мадрид, Стокхолм, Мюнхен и Турку, обясни зам.-кметът по европейско развитие Страхил Карапчански, цитиран от Русе Медиа.

Целта е да се тестват пилотни решения, които да подобрят услугите и да са екологични по своя характер. Те са насочени не към централните части на градовете, а към периферните квартали, за да може да се създаде по-добра перспектива за тяхното развитие.

Нощните тролеи ще се движат по два маршрута. Единият е от кв.“Дружба 3“ до Централна жп гара по бул.“Цар Освободител“, бул.“Скобелев“ и ул.“Борисова“ и обратно. Вторият е от завод „Бор“ до кв.“Дружба 3“ по ул.“Николаевска“, бул.“Скобелев“, бул. „Цар Освободител“ и обратно.

Цената на билета си остава 1 лев, но за разлика от дневните линии, тук абонаментни карти няма да се издават. Пътниците ще могат да ползват картите си в тази част, в която маршрутът на нощната линия съвпада с този от картата.

От общинското предприятие „Общински транспорт Русе“ обявиха, че ще бъдат взети мерки за сигурността на пътниците и шофьора през нощта, за да се предотвратят евентуални хулигански прояви..

От днес в градския транспорт ще се раздават флайери за реклама на новия вид транспорт. Ако след една година се окаже, че има интерес към нощните линии, те ще се запазят за постоянно и ще влязат в бъдещата нова транспортна схема на Русе.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари