Николай Витанов: Малко вероятно е да има национален локдаун

0
Всички може да отменим този апокалипсис, ако спазвам мерките, коментира математикът
Всички може да отменим този апокалипсис, ако спазвам мерките, коментира математикът

Ако противоепидемичните мерки се спазват, няма да се стигне до национален локдаун въпреки ръста на новозаразените с COVID-19

Тази прогноза направи в ефира на bTV НОВИНИТЕ математикът проф. Николай Витанов.

Според неговите изчисления, ако в София не се вземат мерки до 5 дни ще влезе в етап 3 на правителствения план.

Може мерките да са малокалибрени, но взети на правилното място и в правилния момент – те могат да имат по-голям ефект. Същото важи и за зоната Бургас-Стара Загора – там с по-малки локални мерки може да се избегне етап 3“, обясни Витанов.

Относно изискванията, обявени от премиера, за премахване на зеления сертификат, математикът коментира, че при 60% ваксинирани няма да спре имунизирането, така че процентът може да се увеличи.

„Вероятността да няма национален локдаун е много голяма. За да я направим нула – трябва малко да си помогнем сами, като спазваме мерките и не влизаме в болници. Така всички можем да отменим този апокалипсис“, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари