Николай Събев: При 60-километрова опашка на "Дунав мост" при Русе, ни трябват 5 моста

0
Причината за интензивното движение е войната и фактът, че пътуващите през Кавказ, Русия и Украйна сега преминават през страната ни
Причината за интензивното движение е войната и фактът, че пътуващите през Кавказ, Русия и Украйна сега преминават през страната ни Снимка: БГНЕС

В петък сутрин на „Дунав мост” при Русе се образува 60-километрова опашка

60-километрова опашка. Такава беше ситуацията в петък сутрин на „Дунав мост” при Русе, съобщи по NOVA транспортният министър Николай Събев.

Заради трафика за пореден път се стигна до блокиране на пътя около граничния пункт. Данните показват, че за 24 часа през града са преминали над 2000 тира. За да се облекчи движението, кметът на Русе въвежда забрана за тежкотоварни камиони в града, която ще важи от утре. Причината за интензивното движение е войната и фактът, че пътуващите през Кавказ, Русия и Украйна сега преминават през страната ни.

По думите на транспортния министър, за да бъде решен проблемът, трябва мостовете, които свързват Румъния с България, да станат 5. „Като кажа, че ни трябват повече мостове, моля не забравяйте, че 60 км. е опашката в момента. Пускаме ферибот, опитваме се да направим нова организация, за да направим по-бързо преминаването, но ако ще преминат 600 000 транзитни камиона, каквито са очакванията за 2023 г., как можем да решим тази задача само с 2 моста?”, каза Николай Събев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Никола Стоянов
    Не нови мостове трябва, а повече пунктове за преминаване, защото не моста е причината, т.к. не по него става и задръстването и не заради него,а заради бавното обработване на документи от малкото пунктове така,че пари не желая на вятъра да се харчат!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари