Димитър Недялков: Работим за строителството на нов мост при Русе - Гюргево

2
Разработването на мултимодален коридор между Гърция, България и Румъния също е на дневен ред, поясни служебният заместник-министър на транспорта
Разработването на мултимодален коридор между Гърция, България и Румъния също е на дневен ред, поясни служебният заместник-министър на транспорта Снимка: ПП

Разработването на мултимодален коридор между Гърция, България и Румъния също е на дневен ред, поясни служебният заместник-министър на транспорта

Важността от изграждането на коридор 8 за свързаността в региона на Балканите отбеляза служебният заместник-министър на транспорта и съобщенията Димитър Недялков пред участниците в Софийската среща на Виенския икономически форум, която се провежда в резиденция "Бояна".

Форумът, в който участват политици, бизнес експерти и предприемачи, обсъжда предизвикателствата и възможностите пред регионалната и глобална икономика, предава БТА.

Димитър Недялков посочи, че коридор 8 е ключов и осигурява възможности за свързаност в региона между Черно и Адриатическо море. България се интересува от финализирането на строителството на транспортната инфраструктура по коридор 8, който е между България, Северна Македония и Албания, отбеляза той.

Заместник-министърът каза още, че завършването на коридор 8 ще осигури политически и икономически ползи за индустриалните процеси в региона, като подобри свързаността в ЕС, както и със Западните Балкани. Предвид нарастващата важност на темата сигурност и мобилност, изпълнението на всички компоненти на коридор 8 е от стратегическа важност, посочи Недялков.

Той отбеляза, че България участва в подобряването на транспортната свързаност със съседни държави. Работим за строителството на нов мост с Румъния на р. Дунав при Русе - Гюргево. Разработването на мултимодален коридор между Гърция, България и Румъния също е на дневен ред, изброи важни инфраструктурни проекти Димитър Недялков.

Намираме се във важна повратна точка в световната икономика заради новите предизвикателства, посочи той. Руската агресия срещу Украйна попречи не само на политическата стабилност, но има дългосрочен отрицателен ефект върху функционирането на икономическия сектор в ЕС, отбеляза той. По думите му новата геополитическа ситуация представлява и възможности за придаване на ново значение на инфраструктурата и инфраструктурните проекти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    9
    Уста Колю Фичето
    Мите, хайде да завършите мостчето над гьола на Текето, че без друго го започнахте.
  • 2
    8
    Русе
    72лв х 1300камиона х 356 дни = 33 321 600лв!!!
  • 7
    7
    Георги
    А ей палячо ако искахте мост досега трябваше да е готов.само да ти кажа палячо на 24ч през моста минават по 1300 камиона по 72лв са 93600лв всеки ден.за една година сегашният мост ви искарва по 1 400 000лв на година.Отделно пътните такси на тия камиони са още толкова.Ако искахте да го направите досега щеше да се изплати милион пъти.КРАДЦИ ТАКИВА
  • 8
    6
    Русе
    Олиото и лайната винаги са над водата! Тоя мухльо добре, че има кой да натиска за него и все е на постове - Безмитна, зам.министър, директор ... Няма да се оправим докато не мине една революция с национализация и държавата да си върне 80-100 млрд, които са й ограбени!!!
  • 11
    5
    Е, да де
    Втори мост? А магистрала кога? По бул. България през няколко русенски южни квартала към и от Дунав мост денонощно преминават хиляди големи тирове, тровят въздуха, вдигат шум, развалят асфалта. То втори мост добре, ама магистрала извън града кога? В други европейски държави, когато магистрала преминава през градове, има високи прозрачни огради, които спират шума и газовете от автомобилите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари