Неврохирургът Николай Габровски е кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер

1
За мен е въпрос на чест да положа всички усилия България да има работещо правителство, каза кандидат-премиерът Николай Габровски
За мен е въпрос на чест да положа всички усилия България да има работещо правителство, каза кандидат-премиерът Николай Габровски

За мен е въпрос на чест да положа всички усилия България да има работещо правителство, каза кандидат-премиерът Николай Габровски

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за премиер Николай Габровски, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание - тази на ГЕРБ-СДС, съобщи NOVA.

„Уважаеми, г-н Габровски, Ви връчвам проучвателен мандат за съставяне на правителство. Очаквам в 7-дневен срок да предложите състав на МС, който да отговори на високите обществени очаквания за стабилност, експертност и отговорност”, заяви Радев, връчвайки папката на Габровски.

„За мен е дълг и въпрос на чест да положа всички усилия, за да има България работещо правителство. Ще положа всички усилия да предложа кабинет по-далеч от политическото говорене и по-близо до експертността“, заяви проф. Габровски, който е съдов хирург, работещ в „Пирогов“.

Д-р Габровски завършва медицина в Медицинска Академия - град София през 1996 година. Първоначално работи като лекар в Неврореанимацията на УМБАЛ "Царица Йоанна". В Клиниката по неврохирургия на болница "Пирогов" е от 1997 година. През 2005 година д-р Габровски защитава дисертация на тема "Значение на задна съединителна артерия за неврохирургичната практика". От 2006 година е завеждащ на отделението по невроонкология. От 2008 година е "Доцент" по неврохирургия. През 2010 година е избран за Заместник председател на Българско дружество по неврохирургия

През 2011 година е избран за Началник на Клиниката по неврохирургия на Университетска болница "Пирогов". От началото на 2011 година це избран за Национален консултант по неврохирургия към Министерство на здравеопазването.

През 2014 година е избран за "Професор" по неврохирургия към Клиниката по неврохирургия на Университетска болница "Пирогов". Проф. Н. Габровски е специализирал многократно във Франция, Белгия, Германия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Таман!
    Е, точно такъв ни трябва на нацията. Че ни скъсаха нервите предните. Този тъкмо ще ги закърпи.
  • 4
    6
    daskal
    Простата Деса за благоухание ли е там? А иначе... Не разбирам как един доказан и нужен лекар-специалист иска да си зареже занаята и да го замени с премиерстването, където ще трябва да слугува на Мафията.
  • -4
    5
    Срамота
    Да не съдим по проповедта за проповедника!
  • 7
    4
    Очаквах нашият МЕСИ
    да присъства при връчване на мандата , но може би Мата Хари му е била на гости.
  • 8
    3
    Иван
    Този и той алчен,като баща си!Не си гледа медицината,а се вре сред боклуци и престъпници!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари